Aquesta crema d’albergínies o bava ganush, és un plat típic del Llevant mediterrani, reuneix les millors qualitats de la cuina mediterrània, amb ingredients imprescindibles : albergínia, ceba i oli d’oliva. Per això constitueix una excel·lent elecció per a un pica-pica sa, resulta deliciosa sobre qualsevol pa casolà i fantàstica amb un típic pa de pita.

L’albergínia la pots fer de dues maneres, al forn o fregida. Si és l’estiu millor al forn, és quan ne’s la temporada i són molt més gustoses i no engreixen tant.

Ingredients:

  • 2 Albergínies
  • 1 ceba grossa
  • oli oliva
  • sal i pebre

Si la fas al forn, només cal escalivar-la juntament amb la ceba.

Si la fas fregida, has de tallar a daus  l’albergínia i la ceba i les fas fregir en una paella amb una mica d’oli. La fas a foc baixet fins que quedi ben toveta. Posa-hi sal i pebre.

Després només cal escórrer  bé l’oli i passar-ho tot per la batedora. Ho pots posar damunt d’una torradeta o amb pa de pita

BON PROFIT!!!

IMG-20181221-WA0016 (1)

 

Anuncis