Avui t’explicaré un plat tradicional català, que es fa a base de filets fins de carn de vedella i que gairebé sempre porta bolets (típicament moixernons, cama-secs, però poden ser ceps, gírgoles, camagrocs o altres. Es pot fer el dia abans i es pot reescalfar quan convingui. És molt més fàcil del que sembla.

Avui t’explico una recepta amb verduretes, una variació. Si ho vols fer amb bolets, el procediment és pràcticament el mateix. Fas el sofregit de ceba i tomàquet. Els bolets els afegiràs  abans d’acabar la cocció de la carn

Ingredients

  • 1kg. de vedella tallada a bistecs petits
  • 1 carbassó
  • 1 albergínia
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes trinxades
  • 2 tomàquets trinxats
  • 1 got de vi blanc
  • Un raig de brandi
  • Farina

per fer la picada

  • Un grapat d’ametlles torrades
  • Un parell d’alls
  • Julivert picat

Sala i enfarina la carn i la fregeixes per les dues bandes amb l’oli ben calent. La reserves.

En el mateix oli i poses les cebes trinxades que facin un parell de tombs i hi afegeixes les verdures tallades daus i les deixes coure, a poc a poc. Quan vegis que ja està una mica cuit i tires el tomàquet ratllat i deixes coure fins que quedi caramel·litzat.

Ara hi incorpores la carn, li fas donar unes voltes, posa-hi un raig de brandi i deixes que s’evapori l’alcohol.

Ara és l’hora del got de vi blanc i aigua fins a cobrir la carn i ho deixes coure uns 25 minuts, no dixis de remenar, ves que no se t’enganxi!!

Ara agafes tots els ingredients de la picada els aixafes, amb el morter (no sé pas si en tens) o amb la batedora, i ho vas incorporant de mica en mica al suquet del guisat.

Ho deixes uns minuts, rectifiques de sal i ja està!

l’acompanyament potser, arròs blanc o puré de patates

BON PROFIT!!

IMG_20181019_175721