Les vieires o petxines de pelegrí són un dels mariscs més saborosos i apreciats. Tan apreciats que, antigament, els pelegrins lluïen la closca per demostrar que havien completat el camí de Sant Jaume.

El mot  vieira ve  de la paraula llatina “veneria” i, aquesta, de Venus, la deessa romana de l’amor. Per alguna cosa Botticelli representa a Venus sorgint d’una vieira en el seu quadre “El naixement de Venus”

La vieira es pot fer de moltes maneres. Només  amb una mica de sal, pebre negre i unes gotes de llimona i al forn uns minuts, estan excel·lents.

Avui us explico una recepta al forn que la Laia n’ha fet una versió personal.

Ingredients:

  • Vieires (2/3 per persona)
  • ceba
  • vi blanc
  • sal i  pebre
  • formatge parmesà o pa ratllat

Pela les cebes, trinxa-les i en una paella, amb una mica d’oli, la fas sofregir durant uns minuts a foc mitjà perquè s’evapori la humitat de la ceba, vés remenant.

Afegeix el vi blanc i no deixis de remenar perquè s’evapori l’alcohol. Fes coure la ceba fins que estigui caramel·litzada.

Escalfa el forn a 200 graus.

Omple les vieires amb la ceba, damunt i col·loques el formatge,  posa-les  al forn a 190 graus un 10/12 minuts.

També ho pots fer amb pa ratllat, en comptes de formatge.

BON PROFIT!!!

IMG_20181015_102631          IMG_20181015_110217

IMG_3046[1]

 

 

 

 

 

 

Anuncis