Segur que t’estas preguntant que es això de les cananes?.

T’ho explico: La canana és molt semblant al calamar però amb algunes particularitats que permeten diferenciar-lo. La seva pell té un color violaci, més fosca que la del calamar, i les seves aletes són més curtes, ocupant una part més reduïda del cos. Té la pell més dura, de fet per aquest motiu en general cal que la canana no es faci a la planxa sinó que s’estofi quan es cuina. Es netegen igual que els calamars.

Ingredients:

  • 1 quilo de cananes
  • 3 cebes grosses
  • oli, sal, pebre negre i pebre vermell
  • vi tipus mistela o vi blanc. Millor un vi dolç

Peles i talles les cebes a llunes.

Neteges les cananes i les talles a rodanxes grans. Les poses en una cassola amb una mica d’oli i deixes que treguin tota l’aigua. Si veus que et fa molta aigua, la treus però no la llencis. Tot seguit posa una mica més d’oli i posa-hi la ceba i deixes que es vagi coent a foc baixet.

A mitja cocció hi poses sal i els pebres i un raget de vi. El temps de cocció poden ser uns 20 minuts, però el millor que ho provis fins que estigui cuit.

Per acompanyar-ho és arròs blanc, perquè amb el suquet està d’allò més bo.

IMG_20180825_184034

 

BON PROFIT!!!

 

 

 

Anuncis